Katso ajankohtaiset tapahtumat täällä!📢

Visit Korppoo
Pro Korppoo
Kuva: Aarón - Ubuntu Productions

Tietoja Pro Korppoo yhdistyksestä

Pro Korppoo r.y. on vuonna 2014 perustettu paikallinen yhdistys, joka toimii Korppoossa paikallisen kehittämistyön yhteistyöfoorumina.

Pro Korppoo osallistuu kumppanina erilaisiin saariston kehittämishankkeisiin sekä tuottaa ja koordinoi erilaisia toimintoja ja tapahtumia paikallisten asukkaiden, osa-aikaisten asukkaiden ja paikallisten yritysten ja yhdistysten hyväksi.

Autamme heitä myös mainostamaan palvelujaan eri kanavien kautta, erityisesti jäsenlehtemme Pro Korpo Bladetin kautta. Kesäkuun toisena lauantaina Pro Korppoo koordinoi yhdessä paikallisten yhdistysten ja yrittäjien kanssa Korppoossa vuosittain järjestettävän Kesästartti-tapahtuman.

Yhteistyö ja kestävyys ovat kaksi avainsanaa liiketoiminnassamme, ja kaikki tekemämme hankkeet perustuvat niihin.

Toiminta

Korpo Bladet

Pro Korpo Bladet on arvostettu ja vakiintunut tiedotuskanava Korppoon tapahtumista ja palveluista. Se sisältää kaikkea tapahtumakalentereista paikallisten yritysten palveluihin ja toimintaan sekä kylätarinoita, haastatteluja ja artikkeleita mielenkiintoisista henkilöistä ja/tai tapahtumista Korppoossa. Vuonna 2022 olemme yhteistyössä valokuvaaja Peter Mustelinin kanssa tuoneet esiin erilaisia Korppooseen liittyviä henkilöitä kuukausittain julkaistavan henkilökuvan avulla. Muotokuvasarja on ollut erittäin suosittu, ja jatkamme sitä myös vuonna 2023.

Löydät kaikki Korpo Bladetin julkaisut täältä.

Kesästartti

Kesäkuun toisena lauantaina kaikki Korppoon asukkaat kokoontuvat yhteisiin juhliin juhlimaan kesäkauden alkua. Kesästartti on Pro Korppoo r.y.:n ja saarella toimivien yhdistysten ja yrittäjien välinen yhteistyö. Yhdistykset ja yrittäjät järjestävät joka vuosi hauskoja aktiviteetteja, kuten muotinäytöksiä, traktorinäyttelyitä ja traktorikavalkadeja ympäri kirkonkylää, stand up -tapahtumia, pop up -kahviloita, katuruokaa, torimyyntiä jne. Ota yhteyttä Pro Korppoo yhdistykseen, jos haluat lisätietoja kesästartista.

Seuraava Summer Start järjestetään lauantaina 8. kesäkuuta 2024.

Yhdistysyhteistyö

Pro Korpo r.f. toimii Korpossa toimivien yhdistysten kattojärjestönä. Pyrimme parantamaan eri yhdistysten välistä yhteistyötä esimerkiksi koordinoimalla vuosittaista tapahtumakalenteria niin, että tapahtumat eivät "törmää" toisiinsa.

Yhteistyö ja kestävyys ovat kaksi avainsanaa liiketoiminnassamme, ja kaikki tekemämme hankkeet perustuvat niihin.

iikonloppu luovassa Korppoossa

Jäsenkirje 2024

Jäsenkirje 2024

Pro Korpo r.f. on vuonna 2015 perustettu paikallinen yhdistys, joka toimii Korpon paikallisen kehittämistyön yhteistyöfoorumina.

Tavoitteenamme vuonna 2024 on tehdä Korposta entistäkin elinvoimaisempi ja houkuttelevampi asukkaille, maahanmuuttajille ja vierailijoille. Vuonna 2024 keskitymme seuraaviin toimintoihin:

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 9.4.2024. Vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi Ida-Kajsa Johanssonin. Muut hallituksen jäsenet ovat Laura Wickström, Sara Söderlund, Anne-Christine Jansson, Tage Österlund, Torgils Bäckman, Vesa Vuoristo, Ivo Corda ja Erika Silventoinen. Varajäsenet ovat Joel Seligson, Kristian Eklund, Elina Kauppila.

  1. Opasteet: Korpossa opasteet ovat monin tavoin puutteelliset, ja pyrimme uusimaan Galtbynin tien risteyksen ja Retais'n opasteet, jotta ne houkuttelisivat matkustajia kehätiellä Kyrkbyniin sekä Rumariin ja Korpoströmiin.
  2. Käy Korpo-portaalissa: Visit Korpo -verkkoportaali on toiminut hyvin Korpoa koskevan tiedon levittämisessä vuonna 2022 tapahtuneesta avaamisestaan lähtien, ja teemme aktiivisesti työtä sivuston kehittämiseksi edelleen. Vuonna 2024 haluamme toteuttaa muun muassa Visit Korpon blogin. Blogia tarvitaan tekemään sivustosta dynaamisempi, luomaan lisää materiaalia Korposta ja elämästä saaristossa sekä toimimaan ikkunana siihen, millaista elämä on pienellä saaristosaarella vuonna 2024. Aiomme myös auttaa Korpossa toimivia paikallisia yhdistyksiä saamaan enemmän näkyvyyttä tarjoamalla niille oman yhdistyssivun Visit Korpossa.
  3. Jäsenlehti Pro Korpo Bladet: Jatkamme jäsenlehti Pro Korpo Bladetin julkaisemista varainhoitovuoden 2024 aikana. Lehti on ilmestynyt kuukausittain kesäkuusta 2017 lähtien, ja se jaetaan kaikkiin Korpon vakituisiin talouksiin. Osa-aikaiset asukkaat ja vierailijat voivat ostaa lehden paikallisista kaupoista. Korpon ulkopuoliset jäsenet voivat tilata lehden tai lukea sitä ilmaiseksi osoitteessa www.visitkorpo.fi/korpo-bladet.
  4. Yhdistyksen koordinaattori Korpossa: Pro Korpo haluaa myös jatkaa yhdistyskoordinaattorina Korpossa ja koordinoida Summer Start -tapahtumaa lauantaina 8. kesäkuuta 2024.
  5. Bobarhet: Uutena hankkeena on nyt suunnitteilla vuodelle 2024 osallistuminen yhteishankkeeseen, jossa tutkitaan Pargasin saariston piirien "Bobarhet" Åbo Akademin yliopiston saaristoinstituutin Habitability-hankkeen puitteissa. Pro Korpo osallistuu hanketta työstävään työryhmään.

Haluatko liittyä Pro Korpon jäseneksi?

Haluatko liittyä yhdistyksen jäseneksi ja tukea toimintaamme? Jäsenmaksu on yksityishenkilöille 10 €/vuosi, perheille 20 €/vuosi ja yrittäjille ja yhdistyksille 30 €/vuosi. Jäsenenä voit vaikuttaa toimintaamme ja liittyä eri työryhmiin, jotka tekevät kehittämistyötä Korpossa. Liity jäseneksi tällä sivulla olevalla yhteydenottolomakkeella tai ota yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Hallitus

Ida-Kajsa Johansson

Ida-Kajsa Johansson

Puheenjohtaja
Laura Wickström

Laura Wickström

Varapuheenjohtaja
Erika Silventoinen

Erika Silventoinen

Sihteeri

Anne-Christine Jansson

Rahastonhoitaja
Sara Söderlund

Sara Söderlund

Hallituksen jäsen
Tage Österlund

Tage Österlund

Hallituksen jäsen
Torgils Bäckman

Torgils Bäckman

Hallituksen jäsen
Vesa Vuoristo

Vesa Vuoristo

Hallituksen jäsen

Ivo Corda

Hallituksen jäsen
Joel Seligson

Joel Seligson

Varajäsen
Kristian Eklund

Kristian Eklund

Varajäsen

Henkilöjäsenten lukumäärä: 304

Jäsenyhdistysten ja -yritysten lukumäärä: 29

sähköpostiosoite: [email protected]

Liiketoimintasuunnitelma 2024: linkki

Vuosikertomus 2023: linkki

Haluatko liittyä jäseneksi?

Haluatko liittyä yhdistyksen jäseneksi ja tukea toimintaamme? Jäsenmaksu on yksityishenkilöiltä 10 €/vuosi, perheiltä 20 €/vuosi ja yrittäjiltä ja yhdistyksiltä 30 €/vuosi. Jäsenenä pääset vaikuttamaan toimintaamme ja osallistumaan eri työryhmiin Korppoon kehittämistyössä.

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta, jos haluat liittyä jäseneksi, niin merkitsemme sinut jäsenrekisteriin ja lähetämme sinulle pankkisiirron jäsenmaksun maksamista varten.
Liity jäseneksi

Ota yhteyttä

Otamme mielellämme vastaan palautetta toiminnastamme ja ideoita hankkeista, joissa voisimme olla mukana. Lähetä meille viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian.
Yhteydenottolomake