📢   Ladda ner händelsekalendern för April 2024  här 📢

Visit Korpo
Pro Korpo
Photo: Aarón - Ubuntu Productions

Om Pro Korpo

Pro Korpo r.f. är en lokal förening som grundades år 2014 för att verka som ett samarbetsforum för lokalt utvecklingsarbete i Korpo.

Pro Korpo deltar som samarbetspart i olika utvecklingsprojekt i skärgården, samt producerar och koordinerar olika aktiviteter och evenemang i ortsbornas, deltidsbornas och de lokala företagarnas och föreningarnas intressen.

Vi hjälper dem också att marknadsföra sina tjänster via olika kanaler, speciellt via vår medlemstidning Pro Korpo Bladet. Den andra lördagen i juni samkoordinerar Pro Korpo det årliga evenemanget "Sommarstart - Kesästartti" i Korpo tillsammans med ortens föreningar och företagare.

Samarbete & hållbarhet är två ledord i vår verksamhet, och alla projekt vi gör har sin utgångspunkt i dem.

Verksamhet

Front page of the magazine Korpo Bladet
Photo: Aarón - Ubuntu Productions
Korpo Bladet

Pro Korpo Bladet är en mycket uppskattad och väletablerad informationskanal för händelser och service i Korpo. Den innehåller allt från händelsekalender till de lokala företagens tjänster och aktiviteter, samt bygdemålshistorier och intervjuer och artiklar om intressanta personer och/eller händelser i Korpo. Under 2022 har vi genom ett samarbete med fotografen Peter Mustelin lyft upp olika personer med anknytning till Korpo genom ett månatligt personporträtt. Porträttserien har varit mycket populär och vi kommer att fortsätta med den även under 2023.

Du hittar alla nummer av Korpo Bladet här.

A group of men by an old tractor at Sommarstart celebration in Korpo
Photo: Lotta Tamminen
Sommarstart

Den andra lördagen i juni samlas alla Korpobor till en gemensam fest för att fira att sommarsäsongen inleds. Sommarstarten är ett samarbete mellan Pro Korpo r.f. och föreningar och företagare som är verksamma på ön. Varje år ordnas roliga aktiviteter av föreningarna och företagarna, så som modevisning, traktorutställning och traktorkavalkad runt Kyrkbyn, stand-up, pop-up caféer, street food, torgmarknad m.m. Kontakta Pro Korpo r.f. för mer info om Sommarstarten.

Nästa Sommarstart ordnas lördagen den 10.6.2023

Photo: illustratör: Antonia Ringbom
eckoslut I Kreativa Korpo

Veckoslut i Kreativa Korpo

eckoslut I Kreativa Korpo
Photo: illustratör: Antonia Ringbom
Veckoslut i Kreativa Korpo

Evenemanget Veckoslut i Kreativa Korpo (VIKK) ordnas under första veckoslutet varje månad (ej juni-augusti) för att skapa en livligare och mera attraktiv skärgård under lågsäsongen. Evenemanget samlar olika lokala aktörers evenemang och aktiviteter under ett veckoslut för att aktivera lokala och locka besökare från andra kommuner.

Under Veckoslut i Kreativa Korpo ordnas evenemang och aktiviteter som passar många olika kundgrupper, allt från konserter och teaterföreställningar till barndans och familjeträffar. Varför inte boka in dig på något av byns mysiga b&b och kom till Korpo för att njuta av skärgårdens lugn en helg.

Här kan du läsa mer om VIKK.

 

Föreningssamarbete i Korpo
Photo: Krakenimages / Unsplash
Föreningssamarbete

Pro Korpo r.f. fungerar som en takorganisation för föreningarna som är verksamma i Korpo. Vi strävar till att förbättra samarbetet mellan olika föreningar genom att t.ex. koordinera den årliga händelsekalendern, så att evenemang inte “krockar” med varandra.

Samarbete & hållbarhet är två ledord i vår verksamhet, och alla projekt vi gör har sin utgångspunkt i dem.

Styrelsen

Ida-Kajsa Johansson

Ida-Kajsa Johansson

Ordförande
Laura Wickström

Laura Wickström

Vice ordförande
Sara Söderlund

Sara Söderlund

Sekreterare

Anne-Christine Jansson

Kassör
Tage Österlund

Tage Österlund

Styrelemedlem
Torgils Bäckman

Torgils Bäckman

Styrelemedlem
Vesa Vuoristo

Vesa Vuoristo

Styrelemedlem
Daniel Jansson

Daniel Jansson

Styrelemedlem
Joel Seligson

Joel Seligson

Suppleant
Kristian Eklund

Kristian Eklund

Suppleant

Antal personmedlemmar: 304

Antal medlemsföreningar & företag: 29

e-postadress: [email protected]

Verksamhetsplan 2022: länk

Verksamhetsberättelse 2022: länk

Vill du bli medlem?

Vill du komma med i föreningen och understöda vår verksamhet? Medlemsavgiften är 10 €/år för personer, 20€/år för familjer och 30€/år för företagare och föreningar. Som medlem får du vara med och påverka vår verksamhet och komma med i olika arbetsgrupper för utvecklingsarbete i Korpo.

Kontakta oss genom formuläret nedan om du önskar bli medlem så skriver vi in dig i medlemsregistret och skickar bankgiro för inbetalning av medlemsavgiften.
Become a member

Kontakta oss

Vi tar gärna emot feedback på vår verksamhet och idéer på projekt vi kunde medverka i. Skicka oss ett meddelande via kontaktformuläret nedan så tar vi kontakt så snart som möjligt.
Contact form